F.A.Q

Här hittar du svar på vanliga frågor om Nordic Skills produkter. Hittar du inte svaret på din fråga är du välkommen att maila in den så besvarar vi den inom kort.

Sliter det mycket på kroppen?

Nej, med EXO training belt utsätter man inte leder och senor så hårt som vid ex. ren löpning. På grund av att man inte behöver ha lika högt tempo för att nå upp i samma puls.

Är det motstånd bara åt ett håll?

Ja det är motstånd enbart när man pendlar med armen ”neråt/bakåt”, som vid stavtagen när man åker längdskidor.

Kan man springa med EXO training belt?

Ja, både ute och inne på löpband. Går fint att använda i terrängen och i trappor exempelvis.

Hur effektivt är det att träna med EXO training belt?

Det som händer när man använder EXO training belt under gång eller löpning är att armrörelserna tas ut mer, vilket även understödjer benens framåtdrivande rörelser. När steglängden ökar, ökas även muskelaktiviteten i benen. Tester har visat på en ökad förbränning på 60-80% jämfört med gående och 40% jämfört med stavgång.

Kan man träna på löpband?

Ja, det går utmärkt att gå eller springa med EXO training belt på löpbandet. Redan med ett måttligt motstånd är pulsutvecklingen kraftig. Man kan också använda EXO training belt tillsammans med inomhuscykel vilket även då aktiverar överkroppen. Tester som gjorts visar på en ökad förbränning på mellan 30 och 50% när man kombinerar inomhuscykel med EXO training belt jämfört med utan.

Är det ett tungt motstånd?

Motståndet är justerbart och kan varieras från mycket lätt till mycket tungt (ca.5-30w).

Finns olika storlekar?

Ja EXO training belt finns i olika storlekar och är justerbar för att passa olika midjemått och kroppsform.

Varför ska man använda EXO training belt och FCX?

För att man med EXO training belt får med överkroppen i sin träning vilket dels ger en styrketräning av bålen och överkroppens muskler och dels ger en ökad central belastning (hjärtat) vilket leder till en förbättrad syreupptagningsförmåga. Även koordination och balans tränas. Med FCX kan man köra tung intervallträning eller longitudinell träning strax under mjölksyratröskeln. Man tränar stora muskelgrupper på ett skonsamt sätt. Rörelserna är identiska som vid längdskidåkning vilket anses vara den bästa träningsformen av alla men som är svårt att utföra stora delar av året.

robinFAQ