Jämn belastning

Med EXO training belt får man ett rörelsemönster som är mycket likt längdskidåkning. Tester har utförts som visar att användningen av EXO training belt vid gång ger en belastning på kroppen som är identisk med längdskidåkning. Man kan röra armarna både parallellt (som stakning)och diagonalt för variation i träningen och EXO training belt kan användas såväl utomhus som inomhus i kombination med löpband eller inomhuscykel. Det går även bra att sitta vilket kan vara en fördel vid exempelvis skaderehab eller funktionshinder.

Flexibelt motstånd

EXO training belt har inbyggda ställbara motstånd vilket ger en mängd variationsmöjligheter. Med ställbara motstånd både bakåt och framåt kan du optimera belastningen på kroppen och fördelningen mellan överkropp och ben. EXO training belt är i första hand ett träningsredskap för överkroppen men genom att armrörelserna blir mycket lika skidåkning får man också en effekt att gångsteget tas ut mer, vilket ger en ökad belastning även för benen.

Minskad skaderisk

Med EXO training belt har man samma rörelsemönster som vid längdskidåkning men kroppen är mer upprätt vilket minskar risken för ryggbesvär som är vanligt bland många längdskidåkare.
Träning på elitnivå kräver varierande träningsformer för att hela kroppen ska bli jämnt tränad. EXO training belt tränar hela kroppen samtidigt med mindre risk för överbelastning och slitage som följd.

Nya rörelsemönster

EXO training belt + inomhuscykel ger en mer upprätt position.

EXO training belt + löpträning ger en större pendelrörelse med armarna.

Båda träningssätten skapar en ökad aktivitet i överkroppen och stabilitet i core-muskulaturen.

Tidseffektivt

Ett Fullspinn-pass (EXO training belt + inomhuscykel) tar ca halva totala träningstiden jämfört med ett intervallträningspass. Båda träningsmetoderna uppnår samma maxpulstid, ca 12 minuter.

robinEXO training belt